Povestea MOESIS

Despre noi și produsele noastre

Povestea începe în estul Europei, în România, în Dobrogea, la poalele munţilor Măcin (cei mai vechi din Europa), unde tradiţia alimentară se distinge până azi prin păstrarea unei dominante rurale bazată pe exploatarea ingredientelor de origine autohtonă.

Într-un spaţiu multicultural cum este Dobrogea, multitudinea etniilor care trăiesc aici de zeci, sute sau chiar mii de ani, a generat modele alimentare, o diversitate remarcabilă a procedeelor şi a reţetelor, născute în mod natural din multitudinea de resurse, definind spiritul bucătăriei tradiţionale autentice dobrogene.

Prepararea gemurilor şi a dulceţurilor au fost soluţii de transformare a fructelor perisabile în provizii destinate lungilor luni de iarnă. Adevărate rafinamente culinare, acestea sunt cu atât mai preţioase cu cât procedeele de conservare s-au dovedit de-a dreptul infailibile în ceea ce priveşte păstrarea proprietăţilor fizico-chimice, a calităţilor nutritive şi a savorii. Departe de a se caracteriza prin simplitate, acestea presupun eforturi gastronomice suplimentare menite să le redea prospeţimea şi să le pună în valoare atunci când sunt servite.

Ca un tribut adus Moesiei de altădată am creat Moesis by Angelo segmentul nostru de produse prin care spunem poveștile Dobrogei în limbajul universal al gusturilor. Scotocind timpurile am gasit rețete păstrate aproape neschimbate, deși au traversat secole.

Din inima Dobrogei, colecția „Moesis by Angelo” include produse atestate tradițional românești.

Moesis by Angelo – Din inima Dobrogei
este un brand consacrat al Grupului de firme ANGELO.

Prin acesta aducem pe piaţa internă şi externă produse raw-vegan şi produse tradiţionale dobrogene, ca încununare a unei istorice coabitări a tuturor etniilor de pe aceste meleaguri, transpusă în reţete, gusturi şi denumiri atribuite tuturor acestora.

Produsele de patiserie uscată, ambalate în cantităţi şi forme pentru toate cerinţele, călătoresc deja în toată lumea, unele dintre acestea fiind incluse şi în meniul Companiei aeriene Blue Air.

Grupul de firme ANGELO s-a înfiinţat în anul 1992 şi a dezvoltat o activitate de producţie care include produse pe patiserie uscată, patiserie caldă, cofetărie, prelucrarea legumelor şi fructelor, prelucrare şi ambalare miere, prelucrare şi ambalare a fructelor de pădure.

Întreaga activitate de producţie se desfăşoară în fabrica amplasată în localitatea Greci, judeţul Tulcea. Faptul că producţia alimentară se desfăşoară la poalele Parcului Naţional Munţii Măcinului, conferă o siguranţă în plus că produsele sunt concepute într-un mediu nepoluat şi demn de încrederea tuturor consumatorilor. Desfăşurarea activităţii integral în mediul rural, înseamnă o siguranţă socială pentru aproximativ 300 de familii din acest areal.

În acest moment avem în portofoliu14 produse atestate tradiţional. De asemenea am trecut de etapa procedurilor naţionale şi aşteptăm ”paşaportul european” de indicaţie geografică protejată – IGP al Plăcintei Dobrogene.

Produsele de cofetărie precum celebrele Torturi ANGELO şi întreaga varietate de prăjituri sau produsele pentru Candy Bar-urile marca ANGELO sunt distribuite în cele 14 puncte de lucru ale grupului, situate în judetele Tulcea şi Constanţa.

vezi locatiile noastre –

De asemenea, prin flota proprie, asigurăm distribuţia produselor noastre în peste 7 judeţe, la peste 1500 de parteneri.

Produsele “Moesis by Angelo” şi “ANGELO” reprezintă garanţia că produsele de calitate Fabricate în România au continuitate şi sunt transmise de la o generaţie la alta.