Fructe din inima Dobrogei

Parteneriatul este format din entități prin intermediul cărora se va dezvolta o piață locală, respectându-se în acest sens o distanță mai mica de 75 km de la locul de producție la cel de comercializare (distanța cea mai mare fiind Tulcea – Greci = 72 km).

Distanța de la ferma din care provine materia primă situată în Isaccea și locurile de comercializare din Tulcea este de 46,4 km.

Parteneriatul promovează conceptul “Fructe din inima Dobrogei” în cadrul căruia regăsim produse locale care dețin atestat de produs tradițional respectând caracteristicile principale ale lanțului scurt de aprovizionare:

  • procesul de comercializare nu implică mai mult de un intermediar între producător și consumator;
  • lanțuri scurte de aprovizionare tip “față în față”:  clientul achiziționează un produs direct de la producător. Autenticitatea și încrederea sunt confirmate prin interacțiune personală.
  • proximitate spațială: produsele sunt obținute și vândute cu amănuntul în regiunea respectivă (sau locul) de producție, iar clienții sunt conștienți de natura „locală” a produsului la punctul de vânzare cu amănuntul. Datorită atestării tradiționale a produselor procesate din fructe, acestea au identitate, fiind asociate cu zona din care provin, asigurând consumatorul de calitatea ingredientelor și a produsului în general. De asemenea legătura dintre producător și consumator este una strânsă, consumatorul apreciind valoarea produsului.

Parteneriatul are o capacitate crescută pentru promovarea integrată pe o piață locală a produselor, formată din lanțuri scurte de aprovizionare având o acoperire sporită.

PICCOLO ANGELO SRL, cu sediul în orașul Greci, Jud. Tulcea are în cadrul parteneriatului rolul de a coordona proiectul în calitate de lider de a strânge informațiile necesare derulării proiectului precum și de a participa, organiza și implementa alături de parteneri, acțiunile prevăzute în proiect.
PICCOLO ANGELO SRL deține locația unde se produc „Dulceața de cireșe Moesis” și „Dulceața de vișine Moesis” „Dulceața de Gutui” „Gemul de caise” și „Marmelada de caise”.
VALS & CO ANGELO SRL, cu sediul în Comuna Greci (județul Tulcea), este o societate care deține magazine de vânzare a produselor precum și o cofetărie. Magazinele și cofetăria se află în zona vizată de proiect:

  • Greci – 2 magazine
  • Tulcea – 4 magazine și 1 cofetărie – Angelo în complexul Europolis
  • Isaccea – 1 magazin

În toate aceste spații comerciale precum și în cofetăria Angelo sunt comercializate produsele vizate de proiect – „Dulceață de cireșe Moesis”, „Dulceață de vișine Moesis”, – produse care dețin Atestat de produs tradițional emis de MADR dar și “Dulceața de gutui” „Gemul de caise” și „Marmelada de caise” .

SC FRUVINIS SA cu sediul în orașul Isaccea, județul Tulcea este o societate care deține o fermă pomicolă și care se angajează ca în cadrul proiectului să livreze către PICCOLO ANGELO SRL materia primă pentru obținerea produselor promovate și comercializate în cadrul proiectului.